Мониторинг на избори
ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2013 PDF Печати Е-пошта
Повеќе...
 
PDF Печати Е-пошта

СРД за време на избори врши мониторинг на претставувањето на изборната кампања во медиумите, политичкото рекламирање за време на изборите како и во периодот од објавувањето на изборите, па се’ до официјалниот почеток на предизборната кампања, како и во текот на предизборната кампања. Изборниoт мониторинг СРД го врши согласно Законот за радиодифузната дејност и Изборниот законик.


2011 година - Мониторинг на избори

 

Повеќе за Мониторингот на изборите 2011

 

2009 година  - Мониторинг на претседателските и локалните избори

 

Извештај од медиумското покривање на претседателските и локалните избори во 2009 година

2008 година - Мониторинг на предвремените парламентарни избори


Извештај од медиумското покривање на предвремените избори за пратеници во Собранието на РМ

 
2006 година - Мониторинг на парламентарните избори PDF Печати Е-пошта

 

Повеќе...
 
2005 година - Мониторинг на локалните избори PDF Печати Е-пошта

 

Повеќе...
 
2004 година - Мониторнинг на претседателските избори PDF Печати Е-пошта

 

Повеќе...